سینما و تلویزیونفیلم و سریال

مقایسه دو سریال ارباب حلقه ها و خاندان اژدها

بعید است شما کسی باشید که حتی ذره ای به فیلم و سریال علاقمند است و نام دو سریال ارباب حلقه ها و خاندان اژدها را نشنیده باشید. این دو سریال فانتزی آمریکایی که این روز ها به شدت سر و صدا کرده اند، توجه تمام فیلم بازان حرفه ای و اصحاب رسانه را جلب کرده است. در ادامه ما قصد داریم مقایسه مختصری درباره این دو سریال محبوب و پرحاشیه انجام دهیم.

لینک های مفید:

سریال ارباب حلقه ها و خاندان اژدها

سریال های ارباب حلقه ها و خاندان اژدها، گرچه توجهات زیادی را به خود جلب کرده و طرفداران زیادی پیدا کرده اند. اما از طرف دیگر نقد های زیادی نیز از سوی منتقدان به این دو سریال شده است که آن ها را نیز بررسی خواهیم کرد.

نقد و بررسی سریال خاندان اژدها (house of dragon)

خاندان اژدها
تصویر کاور خاندان اژدها

بودجه ساخت هر قسمت از سریال خاندان اژدها 15 تا 20 میلیون دلار است و شبکه تلوزیونی HBO از همین ابتدا قراردادی را با عوامل سریال خاندان اژدها امضا کرده است تا فصل دوم سریال نیز ساخته شود. این مسئله اهمیت و جذابیت این سریال برای مخاطبان را نشان می دهد.

سریال خاندان اژدها اقتباسی از رمان آتش و خون، نوشته جرج مارتین است که توسط رایان کندال و جرج آر.آر مارتین به تصویر درآمده است. این مجموعه را پیش درآمدی بر سریال بازی تاج و تخت (game of thrones)  دانسته اند که اتفاقات آن مربوط به 200 سال قبل از اتفاقات بازی تاج و تخت است. فصل اول این سریال 10 قسمت دارد که تا کنون 3 اپیزود از آن منتشر شده است.

در دو قسمت ابتدایی سریال خاندان اژدها، ضعف هایی نسبت به سریال بازی تاج و تخت دیده می شود و برای کسانی که سریال بازی تاج و تخت را دیده اند، جذابیت کمتری نسبت به آن سریال دارد.

بسیاری عقیده دارند که یکی از نقاط ضعف سریال خاندان اژدها، کم بودن یا نبودن تعداد بازیگران سرشناس و پرطرفدار در این سریال است.  اما باز هم سریال جذابیت های خودش را دارد و بازیگران حاضر نیز توانسته اند تا اینجا نظر بسیاری را جلب کنند.

موسیقی تیتراژ سریال خاندان اژدها، همان موسیقی معروف بازی تاج و تخت است که رامین جوادی ساخت آن را به عهده داشته است و به نظر می رسد تیتراژ رمز و راز ها و اطلاعاتی از سریال را در خود داشته باشد.

با انتشار قسمت سوم سریال خاندان اژدها، سازمان نیلسن اعلام کرد که قسمت سوم این سریال تا ‌اکنون توسط ۱۶ میلیون بیننده تماشا شده است. این مسئله رشد بالای محبوبیت این سریال در میان عاشقان سینما را نشان می دهد. همچنین می توان قسمت سوم این سریال را از نظر جذابیت و کیفیت، بسیار بهتر از دو قسمت پیشین دانست.

نوشته های مشابه

اگر قسمت اول این سریال را تماشا کرده باشید، خواهید دید که در این قسمت، تمرکز بیشتر بر روی دیمون تارگرین بود و در قسمت دوم این تمرکز بر روی رینیرا تارگرین کشیده شد که یکی از بهترین شخصیت‌ پردازی ‌ها را دارد و مخاطبان می توانند با شخصیت او ارتباط برقرار کنند. حال در قسمت سوم مشاهده می کنید که تلاش شده است تا مخاطبان با پادشاه ویسریس تارگین بیشتر آشنا شوند.

سریال House of the Dragon تا به اینجای کار در شخصیت ‌پردازی موفق بوده است. شخصیت ‌پردازی در این سریال نه صرفا با دیالوگ بلکه با میمیک صورت بازیگران و زبان بدن آن ها نیز به خوبی به تصویر کشیده می شود.

همچنین با وجود اینکه در دو قسمت ابتدایی این سریال، جلوه های ویژه قوی را شاهد نیستیم، در قسمت سوم جلوه های ویژه بیشتر و جذاب تر شده است.

یکی از نکاتی که ممکن است کمی مخاطب را اذیت کند و برخی از بینندگان از آن ناراضی بوده اند، پرش های زمانی زیاد سریال است که با توجه به موضوع و سبک ساخت سریال، اجتناب ناپذیر می باشد.

همچنین بخوانید: آموزش تولید محتوا با استفده از هوش مصنوعی (گام به گام و جامع)

نقد و بررسی سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت (Lord of the rings: Rings of power)

 

ارباب حلقه ها
نازنین بنیادی در سریال ارباب حلقه ها

بودجه ای که آمازون برای ساخت سریال ارباب حلقه ها در نظر گرفته است، برای هر قسمت حدود 60 میلیون دلار می باشد. این بودجه چند برابری اولین تفاوت این سریال با خاندان اژدها است.

سریال ارباب حلقه‌‌ها، فضایی فانتزی ‌تر از خاندان اژدها دارد و سکانس ‌های مبارزه‌ ای آن نسبتا بیشتر از خاندان اژدها است. برخی عقیده دارند که استفاده زیاد از جادو و فضای زیاد از حد تخیلی سریال، ممکن است کمی توی ذوق بزند، اما جذابیت های سریال حلقه های قدرت، از قسمت دوم بیشتر شده و انتظارات مخاطبان را بهتر برآورده می کند.

در قسمت اول حلقه های قدرت حضور نازنین بنیادی به عنوان یکی از بازیگران نقش اصلی به چشم می خورد که این مسئله باعث جذابیت سریال برای بسیاری از بینندگان ایرانی شده است.

نکته ای که درباره سریال ارباب حلقه ها باید به آن اشاره کنیم، عدم استفاده از پرده سبز تا حد امکان است. در این سریال سعی شده است که صحنه ها در فضای باز و با کاراکتر های گریم شده تصویر برداری شوند و کمتر از استودیو و پرده سبز کمک گرفته شود.

سریال ارباب حلقه ها در مقایسه با خاندان اژدها، از صحنه های خشونت آمیز و جنسی کمتری برخوردار است چرا که شبکه آمازون قصد دارد بازه سنی مخاطبان خود را گسترش دهد و افراد بیشتری امکان مشاهده سریال را داشته باشند.

سریال ارباب حلقه ها تا کنون برای 2 فصل توسط شبکه آمازون تمدید شده و این شبکه قول ساخت این سریال تا فصل 5 را نیز به مخاطبان داده است. این امر نشان دهنده این است که کاهش مخاطبان، زیاد برای آمازون اهمیت ندارد و آمازون به محبوبیت سریال ایمان دارد.

حلقه های قدرت در مقایسه با خاندان اژدها وفاداری کمتری به رمان دارد و در بسیاری از صحنه ها دست کارگردان برای خلق صحنه های متفاوت باز است. همچنین این سریال به خاطر بودجه زیادی که در اختیار دارد، عوامل بیشتری نیز همراه خود دارد و در این مورد نسبت به خاندان اژدها برتری دارد.

در پایان باید بگوییم گرچه هردو سریال ارباب حلقه ها و خاندان اژدها از لحاظ داستان، موسیقی متن و تیتراژ، صحنه های هیجان انگیز و… جذابیت های زیادی دارند و هر کدام طرفداران خود را دارد، اما امتیازی که خاندان اژدها از سوی مخاطبان کسب کرده بیشتر از ارباب حلقه ها بوده است.

با این حال باید ببینیم در ادامه این دو سریال چگونه می خواهند در رقابت با یکدیگر ظاهر شوند و کدام یک عملکرد بهتری نشان خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا